نوشته شده توسط : سرد

يخساز صنعتي دستگاهي است كه در كارخانجات صنعتي ، رستوران ها ، آشپزخانه ، تالارها و كلا مكان هايي كه از يخ بصورت وسيع استفاده مي شود بمنظور ساختن يخ هاي قالبي ، پودري ، پولكي و حبه اي در حجم زياد مود استفاده قرار مي گيرد.

مزاياي دستگاه يخساز صنعتي

بشر از دير باز براي حفظ مواد غذايي از چشمه ها ، چاه ها و غارهاي زير زميني استفاده مي كرده است و آب انبارها براي نگهداري آب يخ در تابستان ها و فواصل گرم استفاده مي نموده است و به چنين مكان هايي يخچال يا يخدان مي گفتند.

از يخ در موارد مختلفي استفاده مي شود كه از قديم براي خنك نگه داشتن مبتلايان به تب زرد گرفته تا مصارف غذايي همچون سرد كردن آب و نوشيدني در فواصل گرم و نگه داري مواد غذايي جهت جلوگيري از خرابي و فاسد شدن و ...

با پيشرفت تكنولوژي و به وجود آمدن انواع يخچال هاي نفتي و برقي و گازي ، بشر كم كم به سمت مدرنيته شدن حركت كرده است و دستگاه هاي و ماشين هاي جديدي جهت خنك كردن و خنك نگه داشتن بعضا طراحي و توليد شد كه يكي از اين دستگاه ها ، دستگاه يخساز (دستگاه يخ ساز) است.

در همين راستا شركت ناب بر آن شد تا با استفاده از تكنولوژي روز دنيا اقدام به توليد انواع دستگاه يخساز نمايد كه ضمن داشتن استانداردهاي روز ايران داراي استاندارد هاي روز دنيا نيز مي باشد. قيمت دستگاه يخساز ناب زيست نيز به لحاظ صرفه اقتصادي مناسب است.

استفاده از دستگاه يخساز به چند دليل براي مشاغل مختلفي مقرون به صرفه است كه از جمله دلايل مصرف دستگاه يخساز مي توان به موارد زير اشاره كرد:

1.    باعث كاهش مصرف انرژي مي گردد.
2.    باعث منظم شدن محيط كار مي گردد.
3.    باعث بهداشتي شدن محيط كار مي گردد.
4.    جلوه ايي ويژه به رستوران و جايي كه از اين دستگاه يخساز استفاده مي كنيد، مي دهد.
5.    باعث افزايش راندمان كاري و افزايش ظرفيت مي گردد.

دستگاه يخساز صنعتي انواع مختلفي دارد كه بر اساس مختلفي اين يخسازها دسته بندي مي شوند و در زير لازم مي دانيم توضيح مختصري در مورد انواع يخساز ارائه كنيم.

درحال حاضر در دنيا چهار نوع يخساز صنعتي توليد مي گردند كه عبارتند از :

1.    يخساز قالبي
2.    دستگاه يخساز پولكي
3.    يخساز حبه ايي
4.    دستگاه يخساز پودري

دستگاه يخساز قالبي

دستگاه يخساز قالبي در واقع به عنوان يك دستگاه يخساز صنعتي مورد استفاده قرار مي گيرد و يخ را در قالب هاي بزرگ توليد مي كند كه در سردخانه ها و بقيه جاهاي صنعتي مورد استفاده قرار مي گيرد.

از اين يخساز به صورت جداگانه در محل هايي مانند رستوران استفاده نمي شود ولي كارخانجات يخسازي بزرگ اقدام به خريد اين دستگاه يخساز صنعتي مي كنند كه بقيه جاها مانند رستوران و قصابي و غيره از اين كارخانجات يخساز اقدام به خريد يخ مورد نيازشان به صورت قالب مي كنند.
دستگاه يخساز قالبي يا همان دستگاه يخساز صنعتي داراي ابعادي بزرگ و نياز به محيطي بزرگ براي نصب دارد .

دستگاه يخساز پولكي

دومين دستگاه يخساز ، دستگاه يخساز پولكي است كه در واقع يخ را به صورت پولك توليد مي كند و از اين حيث داراي مقبوليت بالايي در بين مصرف كنندگان يخ از جمله ماهي فروش ها مي باشد كه جهت سرد نگاه داشتن ماهي نياز به يك نوع يخ دارند كه در ضمن اينكه تمام قسمت هاي ماهي را پوشش دهد و در ضمن سريع آب نشود كه از نوع دستگاه يخساز يعني دستگاه يخساز پولكي استفاده مي كنند.

دستگاه يخساز حبه ايي

سومين دستگاه يخساز صنعتي ، دستگاه يخساز حبه ايي است كه يكي از پر مصرف ترين يخساز ها مي باشد.

اين يخساز يخ هاي در قالب هاي مختلف توليد مي كند و شركت ناب اقدام به توليد اين نوع يخساز نموده است و خود دستگاه يخساز حبه ايي بر اساس ظرفيت توليد يخ در طول 24 ساعت جدا مي شوند و در ظرفيت هاي مختلفي اين دستگاه يخساز توليد مي شود تا مشتريان كه عمده مشتريان دستگاه يخساز حبه ايي رستوران ها و قصابي ها و آبميوه فروشي ها و سوپر ماركت ها مي باشند بر اساس ظرفيت كارشان يخساز حبه ايي مورد نظرشان را سفارش دهند.
قالب هاي يخ دستگاه يخ ساز حبه ايي بر اساس توليد كننده دستگاه يخ ساز حبه ايي متفاوت است .

دستگاه يخ ساز پودري

چهارمين دستگاه يخ ساز صنعتي، دستگاه يخساز پودري است كه براي سرد كردن سريع نوشيدني استفاده مي شود و اكثرا در آبميوه فروشي ها و جاهايي كه نياز به سرد كردن سريع آبميوه است مورد استفاده قرار مي گيرد.

دستگاه يخساز پودري توليد يخ پودري مي نمايد كه به صورت برف مي باشد و از اين لحاظ در فصول گرم بسيار مورد استقبال است.

علاوه بر دسته بندي يخساز ها به صورت يخي كه مي سازند به نحوي ديگر هم مي توان يخساز ها را نام برد و آن محلي است كه يخساز مورد استفاده قرار مي گيرد كه دليل اين اتفاق به دليل توليد يخساز بر مي گردد كه در ابتدا مثلا هر نوع يخساز را براي جاهاي مخصوصي طراحي و توليد مي كرده اند.

1.    دستگاه يخساز رستوراني
2.    دستگاه يخساز قصابي
3.    دستگاه يخساز خانگي
4.    دستگاه يخساز صنعتي

همانطور كه ملاحظه كرديد به اين عناوين نيز دستگاه يخساز را ياد مي كنند و اين نوع نام گذاري مقبوليت بيشتري دارد .

https://arkacool.com/



:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سرد

طراحي چيلر چيزي است كه ما مي خواهيم بررسي كنيم. در اين مقاله مي خواهيم نگاهي كاملاً دقيق به داده هاي طراحي يك چيلر سانتريفيوژ ، آب خنك شده بپردازيم. اين مقاله به جزييات كامل رسيدگي مي كند ، بنابراين اگر تازه وارد موضوع هستيد، بنابراين توصيه مي كنم ابتدا از اصول شروع كنيد.

مي خواهم تأكيد كنم كه اين به سادگي طراحي داده است. هر چيلر متفاوت است و براي اطلاعات مربوطه بايد با سازنده خود صحبت كنيد. نتايج متفاوت با دنياي واقعي و همچنين با بارگذاري متفاوت خواهد بود.

طراحي چيلر

در تصوير بالا اجزاي اصلي براي طراحي چيلر را نشان داده ايم. كمپرسور ، كه نيروي محرك مبرد در اطراف سيستم است. كندانسور كه گرماي ناخواسته را از سيستم خارج كرده و آن را به برج خنك كننده مي فرستد. دريچه انبساط كه مبرد را منبسط كرده و گرماي فوق را درون كمپرسور و اواپراتور كنترل مي كند كه گرماي ناخواسته از ساختمان را جمع مي كند و آب سرد را توليد مي كند.

ما مي خواهيم همه نكات موجود در اين دو نمودار را بررسي كنيم تا فشار ، دما ، آنتالپي و آنتروپي در اطراف اين سيستم مشاهده شود. نمودار چپ نمودار آنتروپي درجه حرارت ما و نمودار سمت راست نمودار فشارخون ما آنتالپي است.

نقطه ۱ درست قبل از كمپرسور ، و خروج از تبخير كننده است. اين يك فشار بخار كم ، بخار اشباع شده با دماي پايين و بخار كمي گرم شده است.
نقطه ۲ دقيقاً بعد از كمپرسور ، قبل از كندانسور است. اين بخار با حرارت بالا و فشار بالا است.
نقطه ۳ دقيقاً بعد از كندانسور بلكه قبل از شير انبساط است. اين يك مايع اشباع شده با دماي متوسط ​​خواهد بود.
نقطه ۴ دقيقاً بعد از شير انبساط اما قبل از اواپراتور است. اين فشار كم ، درجه حرارت پايين خواهد بود و تركيبي از مايع و بخار خواهد بود.

كمپرسور در طراحي چيلر

در اين مثال كمپرسور سردخانه فشار مبرد با سرعتي معادل ۵/۱۶ كيلوگرم بر ثانيه (۳۶٫۴ ليتر در ثانيه) را فشار مي دهد. سپس موتور آن ۴۲۵٫۹ كيلووات مصرف مي كند و كمپرسور ۱۰۰٪ بار دارد. اگر چيلر با بار جزئي اجرا شود ، مقادير متفاوت خواهند بود.

مبرد از تبخير كننده (نقطه ۱) در حدود ۳۵۶ kPa (3.56 بار) و در دماي ۵٫۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) مكيده مي شود. آنتالپي مبرد ۴۰۲ kJ / kg (173 BTUs / lbm) است. آنتروپي ۱٫۷۳ كيلوژول بر كيلوگرم كيلوگرم (۰٫۴۱ BTUs / lbm.F) خواهد بود.

كمپرسور مبرد را در فضاي كمتري فشرده سازي مي كند و با نگاهي به نمودارهاي ما مي دانيم كه آنتالپي در حال افزايش است ، آنتروپي كمي افزايش مي يابد و فشار و دما به طور انبوه افزايش مي يابد.

هنگامي كه مبرد (نقطه ۲) خارج مي شود ، ۹۱۵ kPa (9.15 بار) خواهد بود. دما به ۴۳٫۶ درجه سانتي گراد (۱۱۰٫۵ درجه فارنهايت) مي رسد. آنتالپي در حال حاضر ۴۲۶ kJ / kg.K (183 Btu / lbm) است و آنتروپي در حال حاضر ۱٫۷۴ kJ / kg.K (0.042 Btu / lbm.F) است.

به ياد داشته باشيد كه دماي مبرد ورودي به كندانسور بايد بالاتر از دماي آب كندانسور ورودي براي انتقال حرارت باشد. اگر درجه حرارت آنها يكسان باشد ، ديگر انتقال گرما اتفاق نمي افتد و چيلر هيچ خنك كننده اي را انجام نمي دهد.

كندانسور در طراحي چيلر

در طراحي چيلر  قسمت بعدي كه نگاه خواهيم كرد كندانسورسردخانه است. در اين مثال آب كندانسور با فشار ۱۱۶٫۶ L / s (247 cfm) از طريق كندانسور جريان مي يابد. آب كندانسور از برج خنك كننده و در دماي ۲۹ درجه سانتيگراد (۸۴٫۲ درجه فارنهايت) وارد كندانسور مي شود. مبرد پس از آن ساختمانها گرماي ناخواسته را به داخل آب كندانسور منتقل مي كنند. اين باعث افزايش دماي آب كندانسور مي شود ، بنابراين وقتي برگردد تا به برج خنك كننده برگردد ، حدود ۳۵ درجه سانتيگراد (۹۵ درجه فارنهايت) خواهد بود.

حال دليل افزايش سرعت جريان در كندانسور نسبت به اواپراتور است زيرا كندانسور مجبور است گرماي بيشتري را رد كند. همچنين بايد گرما را از كمپرسور و ساير قسمت هاي دستگاه دور كرد.

مبرد از كمپرسور وارد شده و با فشار ۹۱۵ kPa (9.15 بار) ، دماي ۴۳٫۶ درجه سانتيگراد (۱۱۰٫۵ درجه فارنهايت) با آنتالپي ۴۲۶ kJ / kg.K (183 Btu / lbm) و وارد كندانسور مي شود. آنتروپي ۱٫۷۴ كيلوژول بر كيلوگرم كيلوگرم (۰٫۴۲۸ Btu / lbm.F).

هنگامي كه مبرد مقداري از انرژي خود را به آب كندانسور در گردش تبديل مي كند ، اكنون به عنوان مايع در دما ۳۶٫۱ درجه سانتيگراد (۹۷ درجه فارنهايت) باقي مي ماند اما هنوز هم با همان فشار وارد شده است. آنتروپي به ۱٫۱۷ kJ.kg.K كاهش مي يابد (۰٫۲۸ BTU / lbm.F) و آنتالپي به ۲۵۰ kJ / kg.K (107.5 BTU / lbm) افزايش مي يابد. سپس وارد شير انبساط مي شود.

شير انبساط در طراحي چيلر

شير انبساط جريان مبرد را كنترل مي كند ، گرماي بيش از حد را در خط مكش چيلر اندازه گيري مي كند و سپس با اجازه يا محدود كردن جريان مبرد براي حفظ مقداري خاص به اين امر واكنش نشان مي دهد. مبرد در حال ورود به شير انبساط به عنوان مايع است و به عنوان مخلوط بخار / مايع خارج مي شود.

در اين مثال ، در دماي ۳۶٫۱ درجه سانتيگراد (۹۷ درجه فارنهايت) ، فشار ۹۱۵ كيلو پاسكال (۹٫۱۵ بار) وارد مي شود ، آنتروپي ۱٫۱۷ kJ.kg.K (0.28 BTU / lbm.F) و آنتالپي است. ۲۵۰ kJ / kg.K (107.5 BTU / lbm) است.

در طراحي چيلر مبرد از طريق يك سوراخ كوچك كه اسپري مبرد را گسترش مي دهد ، گسترش مي يابد. در يك حجم بزرگتر گسترش مي يابد و در نتيجه فشار كاهش مي يابد و اين باعث مي شود درجه حرارت كاهش يابد زيرا اكنون بسته بندي آنچناني بسته نشده است. در دماي ۵٫۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) ، فشار ۳۵۶ كيلو پاسكال (۳٫۵۶ بار) و از نمودارهايي كه مي دانيم از آن باقي مي ماند همان آنتالپي را حفظ مي كند اما آنتروپي كمي تغيير خواهد كرد و در ۱٫۲۰ kJ / kg.K (0.29 BTU / lbm.F).

اواپراتور در طراحي چيلر

اواپراتور سردخانه “آب سرد” سرد را كه در اطراف ساختمان مي چرخد ​​، تهويه مطبوع و جمع آوري گرماي ناخواسته ساختمان ها را توليد مي كند. اين آب خنك شده در حال حاضر به اواپراتور باز مي گردد و اين گرما را به مبرد منتقل مي كند ، آب خنك شده پس از آن سردتر مي شود و دور ساختمان مي چرخد.

در اين مثال ، آب سرد از تبخير كننده در حدود ۹۹٫۵ ليتر در ثانيه جريان مي يابد كه در حدود ۲۱۰ فوت مكعب در دقيقه است. آب سرد در حدود ۱۲ درجه سانتيگراد (۵۳٫۶ درجه فارنهايت) وارد تبخير كننده مي شود. پس از انتقال آب خنك شده ، آن را به مبرد مبدل مي كند ، تبخير كننده را در حدود ۶ درجه سانتيگراد (۸/۴۲ درجه فارنهايت) رها مي كند.

مبرد در حال جذب انرژي حرارتي است اما دما فقط كمي تغيير مي كند كه بسياري از افراد را گيج مي كند. دليل افزايش چشمگير آن به دليل تغيير فاز از يك مايع به بخار نيست بنابراين از انرژي حرارتي براي شكستن پيوندهاي بين مولكولها استفاده مي شود. آنتالپي و آنتروپي افزايش مي يابد و اينجاست كه انرژي در جريان است

در طراحي چيلر ، در صورت ترك مبرد ، بخار كمي گرم شده در ۵/۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) ، فشار ۳۵۶ كيلو پاسكال (۳٫۵۶ بار) آنتروپي ۴۰۲ كيلوژول در كيلوگرم بر كيلوگرم وزن بدن (۱۷۳ Btu / lbm) و آنتالپي ۱٫۷۳ kJ / kg.K (0.41 btu / lbm.F).



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سرد

طراحي چيلر چيزي است كه ما مي خواهيم بررسي كنيم. در اين مقاله مي خواهيم نگاهي كاملاً دقيق به داده هاي طراحي يك چيلر سانتريفيوژ ، آب خنك شده بپردازيم. اين مقاله به جزييات كامل رسيدگي مي كند ، بنابراين اگر تازه وارد موضوع هستيد، بنابراين توصيه مي كنم ابتدا از اصول شروع كنيد.

مي خواهم تأكيد كنم كه اين به سادگي طراحي داده است. هر چيلر متفاوت است و براي اطلاعات مربوطه بايد با سازنده خود صحبت كنيد. نتايج متفاوت با دنياي واقعي و همچنين با بارگذاري متفاوت خواهد بود.

طراحي چيلر

در تصوير بالا اجزاي اصلي براي طراحي چيلر را نشان داده ايم. كمپرسور ، كه نيروي محرك مبرد در اطراف سيستم است. كندانسور كه گرماي ناخواسته را از سيستم خارج كرده و آن را به برج خنك كننده مي فرستد. دريچه انبساط كه مبرد را منبسط كرده و گرماي فوق را درون كمپرسور و اواپراتور كنترل مي كند كه گرماي ناخواسته از ساختمان را جمع مي كند و آب سرد را توليد مي كند.

ما مي خواهيم همه نكات موجود در اين دو نمودار را بررسي كنيم تا فشار ، دما ، آنتالپي و آنتروپي در اطراف اين سيستم مشاهده شود. نمودار چپ نمودار آنتروپي درجه حرارت ما و نمودار سمت راست نمودار فشارخون ما آنتالپي است.

نقطه ۱ درست قبل از كمپرسور ، و خروج از تبخير كننده است. اين يك فشار بخار كم ، بخار اشباع شده با دماي پايين و بخار كمي گرم شده است.
نقطه ۲ دقيقاً بعد از كمپرسور ، قبل از كندانسور است. اين بخار با حرارت بالا و فشار بالا است.
نقطه ۳ دقيقاً بعد از كندانسور بلكه قبل از شير انبساط است. اين يك مايع اشباع شده با دماي متوسط ​​خواهد بود.
نقطه ۴ دقيقاً بعد از شير انبساط اما قبل از اواپراتور است. اين فشار كم ، درجه حرارت پايين خواهد بود و تركيبي از مايع و بخار خواهد بود.

كمپرسور در طراحي چيلر

در اين مثال كمپرسور سردخانه فشار مبرد با سرعتي معادل ۵/۱۶ كيلوگرم بر ثانيه (۳۶٫۴ ليتر در ثانيه) را فشار مي دهد. سپس موتور آن ۴۲۵٫۹ كيلووات مصرف مي كند و كمپرسور ۱۰۰٪ بار دارد. اگر چيلر با بار جزئي اجرا شود ، مقادير متفاوت خواهند بود.

مبرد از تبخير كننده (نقطه ۱) در حدود ۳۵۶ kPa (3.56 بار) و در دماي ۵٫۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) مكيده مي شود. آنتالپي مبرد ۴۰۲ kJ / kg (173 BTUs / lbm) است. آنتروپي ۱٫۷۳ كيلوژول بر كيلوگرم كيلوگرم (۰٫۴۱ BTUs / lbm.F) خواهد بود.

كمپرسور مبرد را در فضاي كمتري فشرده سازي مي كند و با نگاهي به نمودارهاي ما مي دانيم كه آنتالپي در حال افزايش است ، آنتروپي كمي افزايش مي يابد و فشار و دما به طور انبوه افزايش مي يابد.

هنگامي كه مبرد (نقطه ۲) خارج مي شود ، ۹۱۵ kPa (9.15 بار) خواهد بود. دما به ۴۳٫۶ درجه سانتي گراد (۱۱۰٫۵ درجه فارنهايت) مي رسد. آنتالپي در حال حاضر ۴۲۶ kJ / kg.K (183 Btu / lbm) است و آنتروپي در حال حاضر ۱٫۷۴ kJ / kg.K (0.042 Btu / lbm.F) است.

به ياد داشته باشيد كه دماي مبرد ورودي به كندانسور بايد بالاتر از دماي آب كندانسور ورودي براي انتقال حرارت باشد. اگر درجه حرارت آنها يكسان باشد ، ديگر انتقال گرما اتفاق نمي افتد و چيلر هيچ خنك كننده اي را انجام نمي دهد.

كندانسور در طراحي چيلر

در طراحي چيلر  قسمت بعدي كه نگاه خواهيم كرد كندانسورسردخانه است. در اين مثال آب كندانسور با فشار ۱۱۶٫۶ L / s (247 cfm) از طريق كندانسور جريان مي يابد. آب كندانسور از برج خنك كننده و در دماي ۲۹ درجه سانتيگراد (۸۴٫۲ درجه فارنهايت) وارد كندانسور مي شود. مبرد پس از آن ساختمانها گرماي ناخواسته را به داخل آب كندانسور منتقل مي كنند. اين باعث افزايش دماي آب كندانسور مي شود ، بنابراين وقتي برگردد تا به برج خنك كننده برگردد ، حدود ۳۵ درجه سانتيگراد (۹۵ درجه فارنهايت) خواهد بود.

حال دليل افزايش سرعت جريان در كندانسور نسبت به اواپراتور است زيرا كندانسور مجبور است گرماي بيشتري را رد كند. همچنين بايد گرما را از كمپرسور و ساير قسمت هاي دستگاه دور كرد.

مبرد از كمپرسور وارد شده و با فشار ۹۱۵ kPa (9.15 بار) ، دماي ۴۳٫۶ درجه سانتيگراد (۱۱۰٫۵ درجه فارنهايت) با آنتالپي ۴۲۶ kJ / kg.K (183 Btu / lbm) و وارد كندانسور مي شود. آنتروپي ۱٫۷۴ كيلوژول بر كيلوگرم كيلوگرم (۰٫۴۲۸ Btu / lbm.F).

هنگامي كه مبرد مقداري از انرژي خود را به آب كندانسور در گردش تبديل مي كند ، اكنون به عنوان مايع در دما ۳۶٫۱ درجه سانتيگراد (۹۷ درجه فارنهايت) باقي مي ماند اما هنوز هم با همان فشار وارد شده است. آنتروپي به ۱٫۱۷ kJ.kg.K كاهش مي يابد (۰٫۲۸ BTU / lbm.F) و آنتالپي به ۲۵۰ kJ / kg.K (107.5 BTU / lbm) افزايش مي يابد. سپس وارد شير انبساط مي شود.

شير انبساط در طراحي چيلر

شير انبساط جريان مبرد را كنترل مي كند ، گرماي بيش از حد را در خط مكش چيلر اندازه گيري مي كند و سپس با اجازه يا محدود كردن جريان مبرد براي حفظ مقداري خاص به اين امر واكنش نشان مي دهد. مبرد در حال ورود به شير انبساط به عنوان مايع است و به عنوان مخلوط بخار / مايع خارج مي شود.

در اين مثال ، در دماي ۳۶٫۱ درجه سانتيگراد (۹۷ درجه فارنهايت) ، فشار ۹۱۵ كيلو پاسكال (۹٫۱۵ بار) وارد مي شود ، آنتروپي ۱٫۱۷ kJ.kg.K (0.28 BTU / lbm.F) و آنتالپي است. ۲۵۰ kJ / kg.K (107.5 BTU / lbm) است.

در طراحي چيلر مبرد از طريق يك سوراخ كوچك كه اسپري مبرد را گسترش مي دهد ، گسترش مي يابد. در يك حجم بزرگتر گسترش مي يابد و در نتيجه فشار كاهش مي يابد و اين باعث مي شود درجه حرارت كاهش يابد زيرا اكنون بسته بندي آنچناني بسته نشده است. در دماي ۵٫۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) ، فشار ۳۵۶ كيلو پاسكال (۳٫۵۶ بار) و از نمودارهايي كه مي دانيم از آن باقي مي ماند همان آنتالپي را حفظ مي كند اما آنتروپي كمي تغيير خواهد كرد و در ۱٫۲۰ kJ / kg.K (0.29 BTU / lbm.F).

اواپراتور در طراحي چيلر

اواپراتور سردخانه “آب سرد” سرد را كه در اطراف ساختمان مي چرخد ​​، تهويه مطبوع و جمع آوري گرماي ناخواسته ساختمان ها را توليد مي كند. اين آب خنك شده در حال حاضر به اواپراتور باز مي گردد و اين گرما را به مبرد منتقل مي كند ، آب خنك شده پس از آن سردتر مي شود و دور ساختمان مي چرخد.

در اين مثال ، آب سرد از تبخير كننده در حدود ۹۹٫۵ ليتر در ثانيه جريان مي يابد كه در حدود ۲۱۰ فوت مكعب در دقيقه است. آب سرد در حدود ۱۲ درجه سانتيگراد (۵۳٫۶ درجه فارنهايت) وارد تبخير كننده مي شود. پس از انتقال آب خنك شده ، آن را به مبرد مبدل مي كند ، تبخير كننده را در حدود ۶ درجه سانتيگراد (۸/۴۲ درجه فارنهايت) رها مي كند.

مبرد در حال جذب انرژي حرارتي است اما دما فقط كمي تغيير مي كند كه بسياري از افراد را گيج مي كند. دليل افزايش چشمگير آن به دليل تغيير فاز از يك مايع به بخار نيست بنابراين از انرژي حرارتي براي شكستن پيوندهاي بين مولكولها استفاده مي شود. آنتالپي و آنتروپي افزايش مي يابد و اينجاست كه انرژي در جريان است

در طراحي چيلر ، در صورت ترك مبرد ، بخار كمي گرم شده در ۵/۵ درجه سانتيگراد (۴۱٫۹ درجه فارنهايت) ، فشار ۳۵۶ كيلو پاسكال (۳٫۵۶ بار) آنتروپي ۴۰۲ كيلوژول در كيلوگرم بر كيلوگرم وزن بدن (۱۷۳ Btu / lbm) و آنتالپي ۱٫۷۳ kJ / kg.K (0.41 btu / lbm.F).



:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 16 تير 1399 | نظرات ()